Åland på 24 timmar

 


Åland. Möjligheternas Åland!

Vi har cyklat, likt havskajaker, genom Ålands skärgård – hundratals öar, lika många vackra broar, klippor, bergsformationer, cykelfärjor, sjöar, hav och vidunderliga vyer. Åland är riktigt, riktigt(!), vackert. Och Åland bjuder naturmänniskan på oändliga möjligheter. Vi ska tillbaka! För att cykla, spendera tid på friluftsmuseer, klättra på djävulsberget, bouldra på alla tusentals klippformationer, kryssa med havskajak mellan öarna och upptäcka Åland. Och nästa gång, med fler än 24timmar i bagaget!

Tiden går fort när vi har roligt.

Det finns en hel del färjeförbindelser på Åland – och dessa kör mer sällan än ofta. Men kloka som vi är, svensken och dansken, såg vi till att anlända till dagens sista  färjetransport kl 18.00 - 15min innan avgång. Gott om tid! Det svensken och dansken däremot hade missat/glömt är att finskens klocka går en timme före våra klockor. Dvs. vi hade missat avgången med 45min och fick snällt slå oss ner i väntrummet för att invänta nästa avgång – kl 05.30. Men ingen nöd på oss! I ett varmt väntrum, med tillgång till rinnande vatten, mat och en stor kopp kaffe blev nattens kortspelande en riktigt rolig historia!

 

Vad gör då de människor som bor på Åland?

Det har vi frågat oss flera gånger under det senaste dygnet. Här kommer sammanfattningen:

Åland är stilla. Vi har inte mött många människor och/eller bilar på vår väg.

Mannen vi mötte var ute och sprang – med dubbla jackor och tumvantar. Kallt?

Bilarna vi har mött är till 100% skolbussar/skolskjutsbilar.

Resterande personer vi har cyklat in i har arbetat på någon av alla de färjor som transporterar turister och Ålandsbor mellan öarna, alternativt har de puttrat runt i små motorbåtar.

Summa summarum: Människorna på Åland fiskar, arbetar på färja eller skjutsar barn till skolan (inte för att vi har sett några barn eller några barnfyllda skolor).

 

 

Dagens lilla hemlighet:

Biderna talar nästan sanning. Vi har valt att inte fånga motvinden och den kalla snålblåsten på bild. Inte heller den snö som fortfarande ligger på lur i väggrenen...

 

Cykla lugnt och sov tungt!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0