Ärtsoppa

.
Fredag
- en dag i ärtsoppans tecken.
Vi gick upp tidigt som ärtsoppa för att upptäcka att vädret var en riktig ärtsoppa! Spöregn, disigt, kallt och allmänt soppigt. Eftersom vi inte är så förtjusta i ärtsoppa så byggde vi ihop en plan...
.
1. Riksgränsen - Narvik med tåg. Cykel får ej medtagas på SJ:s tåg.
2. Narvik - Harsted med buss. Om det går en buss. Och om vi får ta med cykeln på bussen.
3. Harsted - Vandrarhemmet med cykel. Om vandrarhemmet är öppet.
.
Gick det som planerat?
Delmoment 1 gick bättre än bra! Klart ni och cyklarna ska med till Narvik - tyckte konduktören. Tack!
Delmoment 2 gick ok. Bussen vi skulle ta fanns inte, så vi fick ta en annan buss - flygbussen. Vi hoppade på i Narvik, sa att vi skulle till Harsted, betalade (tusenmiljoner norska kronor!) och blev avsläppta i Evenes (ca 45km från Harsted). Jag kör inte längre. Hej då! - Sa busschauffören. Efter många om och men fick vi hoppa på ytterligare en flygbuss (som bara kostade tusen norska kronor) som tog oss till Harsted.
Delmoment 3 var en lång uppförsbacke - ordagrant! Harsted ligger nämligen på ett berg som stupar rakt ner i havet. Vandrarhemmet var nog stängt, för det fanns inte. Istället fann vi detta:
Senare på kvällen fick vi finbesök...
.
Vi har även fått besök av "En finne i vattnet" som dansken uttryckte det. "Vad gör finnen i vattnet?" tänkte svensken. Finnen var visst menad som en fena, eller snarare 3st fenor. Delfiner? Valar? Hajar?! Vi vet inte riktigt vilket djur fenorna tillhörde, men dansken gissar på marsvin...(!!!? Va? Marsvin?)
.
Tur att dagens ärsoppa började med en ordentlig frukost och en godkänd cykelvy.
.
Ta hand om er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0