En dag som idag.

Dagens etapp: Skellefteå - Piteå, ca 12 mil.

Faaan-tastiskt.
Det kännas lite småtråkigt att upprepa hur fantastiska våra dagar är. Klarblå himmel, solkräm, hotellfrukost, medvind och zwooooom så var vi i Piteå! Därför är det nu dags att erkänna att våra cykeldagar inte bara är guld och gröna skogar. Rumpan är lite öm emellanåt. Svensken (läs jag/Ida) blir både grinig och argsint när hon är hungrig, kall/för varm eller trött... Dansken (läs han/Anders) har lite trötta ben emellanåt och är lite trögstartad på morgonkvisten. Vi erkänner! Cykeldagarna består endast av 98% faan-tastiskt.

Passager
Vi har passerat Göteborg, Lund, Åland och Varmvattnet under dagen. Innan Göteborg körde vi även förbi Innanbyn, innan vi kom in till byn Piteå. Och om en by heter Berget så är det många gånger riktigt jobbigt att cykla dit, men desto roligare att rulla därifrån! Dagen maxhastighet: 45km/h (Dansken: Akta! Sprickor och grus på vägen. Svensken: ...!!!!)

Och vi har varit på djursafari.
Första djurmötet var på en lugn och solvarm grusväg. Där låg en pinne som verkligen såg ut som en orm. Den är verkligen lik en orm! Pinnen var mycket riktigt en orm - en huggorm. Tack och lov var han inte på hugget när vi körde över honom.
Och djurmöte nummer två. Dansken har äntligen fått uppleva levande älgar!! Och detta på nära håll. Där, 10 meter från vägen, stod de. Som två mäktiga och nyfikna åskådare och tittade på när svensken och dansken susade förbi. Äntligen äntligen har dansken fått se en älg! Jag har sett en älg! Två! De var stora! Nästan så att marken skakade när de sprang iväg!! Jodå, de var stora...
Därefter träffade vi en död huggorm, en råtta, en skalbagge som dansken trodde var en fästing, en kungsörn och sist men inte minst - två norrlänningar i 10årsåldern! Norrlänning nr 1 berättade hur man, mha en gren, fiskar upp pantflaskor/burkarburkar ur en kontainer samt att han fångar gäddor med stor-Edvard men aldrig med lill-Edvard. Norrlänning nr 2 undrade istället hur vi gör med vatten och mat under cykelturen, när vi startar och slutar cykla om dagarna, hur vi gör med tvätt och ström till datorn, var vi har köpt våra kartor, hur vi tillagar vår mat, om våra cykelpedaler är specialtillverkade, med mycket mera (många tankar i en väldigt liten norrlänning).
Kvällen spenderar vi på STF Vandrarhem i Piteå. Vi är nyduschade, middagen med tillhörande efterrätt är inhandlad och TV-rummet har ett faan-tastiskt utbud av kanaler. Med andra ord: Det vankas lyxmiddag och filmkväll!! Dags att väcka dansken som sover som en sten.

Ha det faan-tastiskt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0